Златни и сребърни медали за ТК „Феникс“ от „България Оупън“, 2023

Отлично се представиха състезателите на ТК „Феникс“ на най-престижния международен турнир „А“ клас по таекуон-до ITF „България Оупън“. Форумът се проведе на 11 и 12 ноември в гр. Пловдив, зала „Колодрума“ и събра 700 бойци от 12 държави.

В първия ден от  елитната надпревара Никола Терзийски извоюва  златен медал за България в дисциплината „спаринг“ с четири поредни победи в категория от 15 претенденти за титлата от България, Словения, Гърция, Сърбия и Естония. С този турнир, Никола напуска тегловата си категория като шампион.

 

Огромен успех реализира и Филип Цонев, който достигна до финал в конкуренция с 41 състезатели в дисциплината „форма“ при зелените колани и завоюва второ място и сребърен медал.

Емил Цанев също се пребори в тежката конкуренция на сините колани в дисциплина „форма“ и донесе второто сребро на ТК „Феникс“ за България, в надпревара с 20 отлично подготвени конкуренти.

През втория ден радост ни донесе златното момиче на „Феникс“ Ева Димитрова, която успя да извоюва два златни медала за клуба и за България, в надпревара в дисциплината „форма“ на две възрастови категории! Така тя поставя рекорд със седем златни медала от шест поредни международни турнири, в рамките на една календарна година! Наред с това, Ева направи и дебюта си в спаринга.

В същия ден, сребърни медали достигнаха Искра Павлова в дисциплина „форма“ и Виктория Иванова в дисциплина „спаринг“.

Крайният резултат за клуба е три златни и четири сребърни медала, а в крайното класиране ТК „Феникс“ заема десето място от 50 отбора от България и Европа.

Всички състезатели от ТК „Феникс“ играха достойно и повечето реализираха победи.  Поздравления за мъжката игра и победите в дисциплината спаринг на Филип, Косьо, Иво и Емил!
Клубът благодари на всички деца и техните родители за подкрепата и достойното участие и представяне на ТК „Феникс“ на международния форум! Браво, шампиони!