Златни медали от 4th Grand Prix „Srpski Soko 2023“

На 27.05.2023 г. в гр. Зворник, Босна и Херцеговина се проведе международен турнир по таекуон-до ITF – 4th Grand Prix „Srpski Soko 2023“.

ТК „Феникс“ взе участие със седем състезатели, предвождани от старши треньора Сабумним М. Трифонов. Извоювани за клуба бяха общо шест медала, от които два златни  и четири бронзови!

Никола Терзийски завоюва първото място в дисциплината „форма“, вече и в категорията на червените колани, в конкуренция от 14 състезатели и четири поредни победи! Финалът в категорията беше на България, където Ники успя да вземе реванша срещу отлично подготвения състезател на СК „Некст“, от когото загуби финала на изтеклото Държавно първенство в началото на годината.
Златен медал за клуба в дисциплината „форма“ извоюва и държавната шампионка за тази година – Ева Димитрова с победи над Словения и Украйна!
Бронзовите отличия са за Емил Цанев – „форма“, Искра Павлова – „форма“ и Виктория Иванова в дисциплините „форма“ и „спаринг“!
Поздравления и за Константин Митов и Филип Цонев, които не се класираха, но стартираха с победи в голямата конкуренция на международния турнир!
Съдии на форума от страна на клуба бяха София Кечиджиева и Димана Маркова, а помощник-треньори Виктория Иванова и Марио Койчев.
ТК „Феникс“ изказва благодарност за труда на състезателите и подкрепата на родителите и пожелава още много бъдещи успехи!