Изпит за детски нива в ТК „Феникс”

На 10.03.2024 г. в залата ТК „Феникс” се проведе изпит за детски нива по таекуон-до за най-малките възпитаници на клуба от 4 до 6 г. Изпитът премина с асистенцията на вече порасналите състезатели от клуба. Мероприятието донесе много радост и емоции на децата и родителите.
Атестацията за детски нива осигурява оптимизация на учебния процес и изискванията към най-малките деца, съобразно техните възрастови възможности и психомоторика.
Техническите изисквания за „гъп“ (ученически степени) включват комплекси от движения (форми), които имат сложни пространствено-времеви характеристики. Тези комлекси изискват логическо мислене и представляват част от тактиката на бойното изкуство. Формите в Таекуон-до са трудно усвояеми за 4 – 6 годишните деца, които все още имат нагледно-образно и нагледно-действено мислене. Наред с това, формите изискват усвояването на сложни параметри и детайли на базовата техника в таекуон-до.
Изпитът дава възможност на най-малките деца, поетапно да бъдат оценявани в уменията си, до достигането на ученическите степени, аналогично на предучилищната подготовка за училище в детската градина.
Не на последно място, изпитът е възможност, децата да бъдат наградени за положения труд и да заслужат първите си дипломи.

Поздравления за чудесното представяне на малките таекуондисти!