М. Трифонов и Б. Атанасов презентираха книгата “Таекуон-До Пътят на здравия разум”

На 26.05.2013 г. се проведоха пролетните изпити за технически степени на BUTF и клуб Феникс.

Всички участници се представиха достойно и получиха нови степени и бурни аплодисменти от публиката.

На изпита, І Дан /Junior/ защити възпитаникът на ТК Феникс  Пресиян Цветков.

По време на събитието, официално бе представена книгата,  създадена благодарение на съвместните усилия на Сабум Ним М. Трифонов и Сабум Ним Б. Атанасов. Наречена от авторите “Таекуон-До Chang Hon – Пътят на здравия разум”, тя съдържа 170 цветни страници формат А5. Приложените снимки  на техниките са на деца, практикуващи Таекуон-До в клубовете от BUTF. Книгата представлява модерно ръководство за обучение от бял до черен колан, подходяща както за  практикуващи, така и за инструктори.

Този труд е плод на двадесет годишната практика и опит на авторите в света на Таекуон-До и на срещите им с едни от най-ярките имена и пионери в бойното изкуство. Книгата дава отговори на много въпроси и запълва редица празнини в печатните издания на тема Таекуон-До в България. Структурирана в иновационен формат, това е първата книга след дългогодишното отсъствие на подобна литература на книжния пазар в България.

Книгата беше посрещната с огромен интерес и за авторите, бе щастие и радост да надпишат своите автографи върху началните страници.

Изданието е посветено на втория “Advanced Taekwon-Do International” семинар, организиран в България, който ще се проведе на 15 и 16 Юни в град София. В книгата е включена специална страница, на която GM Lim ще даде автографи на участниците в семинара.