Проведе се летният лагер на ТК „Феникс“

От 8-ми до 15-ти юли 2023 г., в х-л „Олимп“, гр. Банско за девета поредна година се проведе традиционният летен тренировъчен лагер на ТК „Феникс“.

 

Участие взеха 30 възпитаници на клуба, под ръководството и грижите на Сабумним М. Трифонов.

 

Лагерът премина в триразови и двуразови тренировки във всички дисциплини на таекуон-до, изпълнен с много игри, съревнования, предизвикателства и награди!

По традиция се отпразнуваха и три рождени дни, с големи торти и подаръци край басейна! Мони стана на 14 г., Косьо на 13 г., а юбилеят на Елена – управителката на хотела, която винаги се грижи за нас и е обичана от всички деца,  бе отпразнуван също с голяма радост и внимание!

В първия ден се състоя конкурс за най-добра снимка на техника с крак. Осем участника спечелиха заслужено чисто нови боксови ръкавици! Снимките бяха оценявани по сложност на техниката и техническо съдържание на изпълнението от Сабумним М. Трифонов.

Следващото предизвикателството за децата беше таекуон-до рисунка, нарисувана с крак, за развиване на фините движения на долните крайници. Разделени по възрастови категории – деца и юноши/девойки, златни медали заслужиха съответно Никола Терзийски и Искра Павлова. Сребро завоюваха Катерина Екимова и Алекс Бопп, а на трето място се класираха Ана Цекова, Калина Камбитова, Екатерина Козарева и Ева Димитрова. Журито, което оцени и класира рисунките бе в състав: Александра Рангелова, Димана Маркова, Елена Георгиева, Марио Койчев и Теодор Станков. А рисунките, видно са достойни за научно изследване и анализ на резултатите при трениращи и не трениращи  деца!

 Проведе се и „рицарски турнир“, който постави на изпитание синхронната работа, координацията и баланса на учениците.  Първо място спечели Катерина Екимова, второ място – Симеон Китов, трето място – Никола Китов.

Вълнуващо приключение за децата бе и търсенето на съкровище! След претърсване на целия хотел и следване на бележки и карти с указания, до „съкровищата“ достигнаха Калина Камбитова, Иван Костов и Никола Терзийски.

  Състоя се и теоретична таекуон-до викторина, където възпитаниците на клуба опресниха и надградиха познанията си в теорията на таекуон-до.  Всички участници демонстрираха знания на високо ниво! В категория червени колани, първо място заслужи Искра Павлова и второ място за Екатерина Козарева. При сини и зелени колани, първо място завоюваха Никола Терзийски и Катерина Екимова, която впечатли с подготовката си и въпреки, че е със зелен колан, успя да пребори сини колани по пътя към златото, което си поделиха заслужено с Никола. Второ място завоюва Емил Цанев, а трето – Алекс Бопп. При най-малките лагерници, златото взе Стефан Димов, сребро за Александър Екимов и три бронзови медала за Никола Шипковенски, Андрей Лисев и Симеон Малинов.

В последния ден от лагера, гости на ТК „Феникс“ отново бяха приятелите от клуб „Чо Елит“ от гр. Разлог. Проведе се съвместна тренировка, в която децата се запознаха с разликите в двата стила – ITF и WT.  Тази сутрешна тренировка ни отведе в гр. Разлог, където следобед се състоя вътрешен турнир на ТК „Чо Елит“. Благодарим сърдечно за поканата към нас от Сабумним Славчо Рачев! При гостуването ни на турнира, децата от ТК „Феникс“ представиха формите на ITF, а Макси и Ники изнесоха зрелищна демонстрация по самозащита. ТК „Феникс“ се представи достойно в надпреварата и възпитаниците му се върнаха в лагера с много медали! Мероприятието между двете версии на таекуон-до бе отразено във вестник „Струма“.

Лагерът завърши със сертифициране на участниците и с томбола, в която всеки изтегли името на дете, на което да нарисува и напише картичка с пожелания, за спомен!

   

Всички очакват с нетърпение следващия лагер на клуба!