Репорт от третия ATEU семинар с GM Lim

 

Семинарът се проведе в четири сесии на 6 и 7 май 2017 г. в София, България. Поради големия брой участници и различните възрастови групи и техническо ниво, събитието се проведе в нов формат, в две зали, като учениците бяха разделени на три групи. Това позволи на гранд майстора да бъде напълно полезен и ефективен в обучението, както и всички ученици и инструктори да получат качествена квалификация, умения и знания, необходими за съответното им техническо ниво.

На 05. 05. 2017 г. GM Lim беше посрещнат от Старши комисар доцент доктор Неделчо Стойчев – Ректор на Академия на Министерство на Вътрешните Работи. Официалната среща се състоя в Заседателната зала на АМВР. Поради огромния интерес към големия майстор, бе уговорена допълнителна учебна сесия за студентите от четвърти курс на Академията за вторник, ден преди отпътуването на GM Lim от България. Семинарът ще бъде по Специални полицейски техники за самозащита.

На 06. 05. 2017 г.  се проведоха първите две сесии от семинара на GM Lim в София. Сутрешната сесия започна с официално промотиране на старшите инструктори на BUTF, като председателят на организацията г-н Борис Атанасов, бе удостоен с майсторска титла:

Борис Атанасов – 7 дан;

Мирослав Трифонов – 6 дан;

Костадин Кукушев – 6 дан;

Елица Костадинова – 5 дан;

Марио Илиев – 5 дан.

   

Голямата чест за нас, бе оказана от GM Lim, личен ученик на ген. Чой, директор на техническия комитет на ITF през 1989 г. и участник в създаването на “Енциклопедия на Таекуон-До”. Семинарът имаше и международно участие. Гостът ни от Англия Laszlo Butty, който с чудесна демонстрация защити 4 дан. Следобед големият майстор бе гост в залата на ТК Феникс, където малките възпитаници на клуба с респект и интерес се обучаваха под негово ръководство.

   

   

В сесиите GM Lim представи форма, самозащита, специални техники за самозащита срещу нож и пистолет и приложение на блоковете от формите. Семинарът беше отново силно интригуващ, както за децата, така и за старши инструкторите, тъй като големият майстор представя таекуон-до не като спорт, а като бойно изкуство.

    18341659_1379747198750835_3756216883248914507_n

На 7 май 2017г. се проведе 7-ми конгрес на ATEU. На конгреса бе гласуван нов борд, в който бе включен нов член от Англия – Laszlo Butty, 4 дан. За съпрезиденти бяха избрани единодушно Борис Атанасов, 7 дан и Мирослав Трифонов, 6 дан.

   

Семинарът завърши с тържествена церемония по награждаване на участниците.

   

GM Lim даде автографи върху коланите на учениците и на част от тиража на книгата „Детска Енциклопедия на Таекуон-До“ с автор М. Трифонов.

На 09 май, 2017 г. се проведе семинар с ГМ James Lim в Академия на Министерство на Вътрешните Работи. Гранд Майсторът представи практически техники за самозащита срещу нож и пистолет, за подчинение и обезвреждане. Семинарът се проведе със съдействието на ректора на АМВР – доц. д-р, старши комисар Неделчо Стойчев. Участие взеха курсанти от 3-ти и 4-ти курс на Факултет Полиция, Людмила Кехайова – старши преподавател по стрелкова подготовка и Костадин Кукушев – VI дан.

   

 

Семинарът в Академията бе организиран от старши преподавател по лична защита и физическа подготовка Марио Илиев – V дан и ATEU.