Сабум Ним М. Трифонов участва в IIC с GM Hwang Kwang Sung ІХ Дан

От 20-ти до 22-ри 04. 2012 г., в гр. Корк, Ирландия се проведе Международен Инструктордки Курс (IIC), воден от Гранд Майстор Hwang Kwang Sung, ІХ Дан.  В семинара взеха участие инструктори от Англия, Шотландия, Ирландия, Чехия и др.

 

България, бе представена от М. Трифонов ІV Дан и председателя на BUTF, Б. Атанасов VІ Дан. Цел на посещението, бе повишаване нивото на инструкторите и качеството на обучение на трениращите в BUTF.

 

Силният интерес към събитието беше обусловен от факта, че  за първи път Гранд Майстор Hwang изнася семинар в Европа.

 

Гранд Майсторът поздрави българските инструктори и остана доволен от демонстрираното ниво.

 

По време на курса, GM Hwang  разясни детайли в техниките и начините на изпълнение, както и разказа много автентични истории от времето на създаването на Таекуон-До, трудностите през които е минал ген. Чой и за това как бойното изкуство е достигнало до Северна Корея, а в последствие се разпространява в целия свят.

GM Hwang е един от пионерите в Таекуон-До.

GM Kwang Sung  е роден в град Даегу –  четвъртия по големина град в Южна Корея. Започва да се занимава с бойни изкуства на 11 годишна възраст. След дипломирането си от университета през 1964, той постъпва като офицер в армията. Служи във Виетнам и Сайгон. Преподава Таекуон-До на корейската дивизия „Тигри“, американските морски пехотинци и виетнамски военни. Получава почетен медал от Корея и Виетнам и през 1970 се оттегля от армията като капитан командир на 26 дивизия известна като Таекуон-До дивизията.

През 1971, GM Hwang е поканен в САЩ да преподава в техническия колеж в Манчестър и година по късно открива първата си школа по Таекуон-До. През 1974, GM Hwang завършва първия международен семинар за инструктори и съдии по Таекуон-До проведен от ген. Чой в Монреал, Канада.

През 1980, GM Hwang посещава частни уроци по Таекуон-До при ген. Чой и защитава майсторска степен VII дан. В последствие асистира на ген. Чой на редица международни семинари. Работил е съвместно с ген. Чой в ITF, заемал е длъжностите официален говорител, председател на Промоушън комисията, председател на комисията по сливането (между ITF и WTF) и генерален секретар.

GM Hwang е водил младежкият национален отбор на САЩ на всички шампионати до 1990, а през 1992 води националният отбор на САЩ.

През 1997 ген. Чой представя първите трима GM в ITF – сред тях е GM Hwang.

От 2004 GM Hwang е президент на Unified ITF – отворена, международна, неполитическа организация развиваща Таекуон-До в световен мащаб.