Състоя се 2-ри ATI семинар с GM Ching Sing Lim, 9 Дан

На 15 и 16 Юни 2013 г. се проведе втори Advanced Taekwon-Do International семинар в България.

 

Семинарът бе проведен от Гранд Майстор Лим, 9 Дан.

Гранд Майсторът бе асистиран от Майстор Иван Цачев, 7 Дан председател на ATN – Норвегия.

Гранд Майстор Лим впечатли всички участници с отличната си форма и умения, като изпълняваше техниките и спаринг комбинациите наред с инструкторите и учениците.

Четирите сесии по три часа включваха форма, комбинации и стратегии за свободен спаринг и самозащита.

С най-голям интерес бе посрещнато представянето на “скритите” приложения на техниките от “туль”. Големият Майстор демонстрираше, как всяка една техника от формите преминава в техника за самозащита – (хо син суль). Инструкторите бяха изумени от познанията и експертизата на ГМ Лим и многократно наблюдаваха и практикуваха техниките.

Скритите приложения на техниките са били преподавани единствено на най-приближените на ген. Чой майстори, един от  които е ГМ Лим – личен ученик на основателя на Таекуон-До.

Всички инструктори с въодушевление осъзнаха, че са сред малцината, докоснали се до практическото продължение на техниките от формите.

На 15.06.2013 г., в присъствието на ГМ Лим, бе проведен третият конгрес на ATEU /Advanced Taekwon-Do Europe/, на който беше преизбран  УС и избрани членовете на новия борд.

По време на семинара бе представена книгата “Таекуон-До “Chang hon” – Пътят на здравия разум” с Автори М. Трифонов, 4 Дан и Б. Атанасов, 6 Дан. ГМ Лим с голям интерес разгледа книгата и пожела да вземе със себе си няколко броя за Канада.

Гранд Майсторът даде автографи на книгите и коланите на участниците в семинара, които трепетно очакваха своя ред.

 

Семинарът завърши с церемония по награждаване на участниците.

Очаквайте скоро още много снимки в галерията на taekwon-do.bg

и във фото галерия 2013 на ТК Феникс.