ТК Феникс въвежда дистанционно обучение по таекуон-до

ТК ФЕНИКС СТАРТИРА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ПО ТАЕКУОН-ДО ЗА СВОИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ. Обучението ще бъде безплатно и неговата цел е да продължим да изучаваме бойното изкуство заедно, въпреки тежката пандемия от COVID 19, под ръководството и компетенцията на инструктор, гарантирайки качеството на заучаване и изпълнение на техниките. Не на последно място, целта е да останем заедно, с любимото ни изкуство и начин на живот, в тези трудни за всички времена. Нека не губим знанията и уменията, натрупани с труд, всеотдайност и години, а да ги развиваме!

За целта, създавам група към моя фейсбук профил, в която ще се опитам да поканя всички ученици, членове на клуба и техните родители.

Като начало, обучението ще бъде индивидуално, като използваме жива видео връзка в платформата на Facebook и Messenger.
Обучението ще включва както технически елементи за различните ученически степени и форми, така и теория.
В обучението ще могат да вземат участие и най-малките възпитаници – под 7 г., с помощта на техните родители!

Представям видеоклип от първия дистанционен урок по таекуон-до. Онлайн обучението в ТК Феникс има към момента преди всичко социална функция и търси положителен психологически ефект върху децата. По тази причина уроците в рамките на клуба са индивидуални и целта ми е живата обратна връзка и личното отношение и внимание. Избрал съм най – трудоемкия индивидуален подход, но намирам, че той е най – полезен и адекватен към ситуацията, както в психологически аспект, така и в насока на обучението.

 

Адмирирам колегите у нас и по света, които вече стартираха или подготвят старта на подобни дистанционни платформи за обучение в бойните изкуства. Без съмнение този ограничаващ формат не би могъл да замести реалната тренировка, като система с всичките и компоненти, параметри и условия, но е креативен опит за адаптация и пример за желанието, търсенето и неукротимия дух на учителите – треньори.

Сега е моментът да вникнем в принципите на бойното изкуство и да издържим на тяхното предизвикателство! Моментът да защитим своя колан, независимо какъв е на цвят, в живота (извън залата). Сега шампионът трябва да остане такъв извън ринга!

УЧТИВОСТТА и УВАЖЕНИЕТО сега е уважението и грижата към живота! Да съхраним и предпазим здравето на околните и на себе си, за да можем да бъдем полезни отново, когато дойде моментът на всеки един от нас за това.

ПОЧТЕННОСТТА сега е към обществото – да не злоупотребяваме с тежката ситуация като я използваме за лична изгода и вреда за другите! Да не маскираме своето здравословно състояние, застрашавайки другите!
ПОСТОЯНСТВОТО сега се изразява в силата ни да запазим здравия си разум, здравословния живот и двигателната активност! Да се съхраним и да запазим себе си и да продължим да се учим!

САМОКОНТРОЛЪТ сега е да не се поддаваме (влияем) на крайности и емоции, да синтезираме същината от информацията, която ни залива, за да успеем да си наложим нужната САМОДИСЦИПЛИНА!
Както виждате, петте принципа на бойното изкуство, залегнали още в корените на Бушидо са неразделно свързани и не бихме могли да се придържаме към единия, без да спазим останалите. Длъжни сме да опитаме! Но за целта е необходим НЕУКРОТИМ ДУХ!

За възпитаниците на клуба:
Продължавайте да се грижите за себе си и упражнявайте техниките! Сега е моментът да проявите „стремежа на ученика към съвършенство“! Ще дойде денят, когато ще сме отново в залата заедно, ще се учим един от друг и трябва да има какво да покажем!

М. Трифонов


Таекуон!