1-ви Семинар на Advanced Тaekwon-Do International в България – REPORT

На 30.04 и 01.05.2011г., в гр. Банкя се проведе първият АТI семинар за България, воден от живата легенда в Таекуон-До, Гранд Майстор Лим Чинг Синг. Гранд Майсторът пристигна по покана на Българска Таекуон-до Федерация BUTF, която организира събитието.

Главен организатор на мероприятието беше М. Трифонов, председател на клуб Феникс и ген. секретар на BUTF и ATEU. Семинарът протече с помоща на Майстор Иван Цачев, VІІ Дан, от Норвегия.

Гранд Майстор Лим запозна участниците с детайлите на техниките и начините за безопасното им изпълнение за ставите и анатомията на човешкото тяло. Семинарът се проведе в четири сесии, по време на които бяха разучавани туль, удари с крака и самозащита.

Голям интерес за учениците и инструкторите беше представянето на “скритите” приложения на техниките от туль, което всъщност означава тяхното реално приложение при самозащита .

Всички бяха запленени от експертните и автентични умения и познания на Гранд Майстор Лим, както и очаровани от неговото отношение, всеотдайност и позитивно излъчване.

Семинарът завърши с изпит за черни колани. Изпитът продължи два часа, през които се изпълняваха форми, спаринг, специална техника, самозащита и силов тест. Участниците в изпита успешно защитиха по-високи степени и получиха международни сертификати.

Резултатите са:

1. Б. Атанасов –VI дан.
2. М. Трифонов – IV дан.
3. Е. Боянова – III дан.
4. Б. Симеонов – III дан.
5. А. Галева – II дан.
6. А. Иванов – I дан.
7. В. Христова – I дан.

Накрая ГM Лим раздаде автографи и надписа името си върху коланите на децата, които с трепет очакваха своя ред. Всички таекуондисти получиха сертификати за участие в семинара, а децата поднесоха на Големия Майстор свои рисунки, на тема Таекуон-До, за спомен от България.

Извън сесиите на семинара, поради големия интерес на инструктори и ученици, ГМ Лим представи основни движения и комплекси от Тай Чи и тяхното благотворно въздействие върху организма и съхраняването на ставите. Всички бяха възхитени от гъвкавостта и пластичността на Гранд Майстора.

Участниците си тръгнаха заредени с емоции, мотивация и доволни от преживяното и наученото. Гранд Майстор Лим остана с чудесни впечатления от България и от българските таекуондисти и изяви желание да ни посети отново.

По време на семинара бяха направени над 400 снимки, които можете да разгледате в галерията на taekwon-do.bg.

Видео клип от семинара и изпита за черни колани, можете да откриете в сайта на клуб Феникс, на адрес  https://f-enix.org/?page_id=786