Девет медала от „OHRID OPEN“, 2024

ТК „Феникс“ се завърна с девет медала от международния турнир „OHRID ОPEN“. Състезанието се проведе на 22.06.2024 г. в гр. Охрид, Северна Македония. Участие взеха над 300 бойци от 28 клуба от България, Северна Македония, Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина, Молдова, Румъния, Албания и Хърватия. В отборното класиране България зае първо място с 43 златни медала!

Отборът на клуб „Феникс“ бе съставен от 8 състезатели, предвождани от старши треньор М. Трифонов и съдия Д. Маркова.

В актива си клубът извоюва два златни, пет сребърни и два бронзови медала.

Купата за най-техничен състезател отнесе Никола Терзийски, във възрастовата група 12 – 13 г., със златен и сребърен медал! Никола се класира заслужено на първо място в дисциплината „форма“. В спаринга до 40 кг. се наложи с две категорични победи над Румъния и Босна. Във финалната си среща водеше в резултата до самия гонг и команда на рефера за край на играта, но в крайна сметка, срещата бе присъдена по съдийско решение на гръцкия състезател.

Отново страхотна игра и в двете дисциплини показа Емил Цанев, който извоюва бронз на „Форма“ и злато на „спаринг“, като с убедителна и категорична победа достигна до финал! В категория до 60 кг. Емо Цанев и Михаил Тодоров направиха финал на клуб „Феникс“. Мишо достигна до финалната среща с Емо с две победи над Албания и Македония, а наред с това зае второ място и в дисциплината „форма“ при зелените колани!

Ева Димитрова, която отпразнува рождения си ден на състезанието, донесе на клуба два сребърни медала на „форма“ и „спаринг“. До бронзово отличие достигна и Искра Павлова в дисциплината „форма“.

 

Достойна игра показаха Ана Цекова, Филип Цонев и Ивайло Василев!

Браво, шампиони!

Поздравления за целия отбор, представил клуба и България на първенството!