Държавна шампионка и вицешампиони на ДП 2023 в дисциплина „Форма“

На 25 и 26 февруари 2023 г., в зала „Триадица“, гр. София се проведе Държавно първенство по таекуон-до ITF в дисциплините „форма“, „самозащита“ и „специална техника“.

Държавна шампионка от ТК „Феникс“ стана Ева Димитрова („форма“ – девойки 14 – 17 г., 6 – 5 гъп), която достигна до златния медал с три безапелационни и убедителни победи!

Сребърен и бронзов медал за ТК „Феникс“ бяха извоювани, отново от тандемът Никола Терзийски и Максим Алексиев! Страхотна игра и низ от победи и за двамата в силната конкуренция в категорията на сините колани. Финалните им срещи бяха изключително силни, но разликата във физическата сила и възрастовата граница с шампиона на категорията си каза думата за първото място!

Още два бронзови медала за клуба донесоха Димана Маркова и Ивайло Христов, с достойна игра в категориите девойки и мъже, черни колани 1 и 2 дан.

Резултатът за клуба от ДП 2023 е един златен, един сребърен и три бронзови медала.

Първенството бе изключително силно, както като брой участници в категориите, така и като качество и класа на състезателите!

Браво, момчета и момичета! Клубът се гордее с вас! Плод на много труд, мотивация, опит и постоянство!
Горди сме и с всички деца, взели участие в шампионата, и победили, и загубили, някои от които бяха дебютанти в провелото се първенство.
Треньори бяха Сабум ним М. Трифонов, Сабумним К. Кукушев, Бо Сабумним В. Иванова и Бо Сабумним М. Койчев. Съдия на турнира от страна на клуба бе София Кечиджиева.