Класиране за НО и участие в Европейско първенство, 2023

Никола Терзийски ще се включи в подготовката на националния отбор и ще вземе участие в Европейско първенство 2023 в гр. Йезоло, Италия, заедно с треньора си М. Трифонов през месец април тази година!

След квалификациите за националния отбор (НО) на провелото се държавно първенство по спаринг, титуляри в отбора на България от ТК „ Феникс“ са Максим Алексиев и Димана Маркова, с извоювани сребърни медали и достойна игра.

Димана Маркова няма да вземе участие в ЕП, тъй като преди големия форум преминава от категория „девойки старша възраст“, в която е селектирана в НО,  в категория „жени“.

Максим Алексиев също няма да участва в първенството, поради смяна на тегловата си категория и по тази причина, неговото място ще заеме приятелят му и партньор в таекуон-до Никола Терзийски, без да се състои предвиденото за него преборване за трети титуляр между двете резерви в проекта за националния отбор.

 

Максим и Никола се бореха мъжки, рамо до рамо, на държавното първенство в категория „момчета до 35 кг“. Въпреки, че Никола се  класира като резерва в националния отбор с бронз и трето място, той успя да стигне до равенство и трети рунд с шампиона в категорията от „Тайгър Тийм“, когото Максим срещна малко по-късно в жребия, на финала.

Поздравления за Максим и Никола за постигнатото с много труд! Успехите в живота тепърва са пред тях!

Поздравления и за Димана и Теодор, който също достигна до трето място на държавното първенство!

Нека пожелаем успех на всички национални състезатели и треньори на предстоящото Европейско първенство, а за Никола ще направим всичко по силите ни, да представи достойно България!