Медали от първото ONLINE ДП по Форма ITF

На 26.04.2020 г. се проведе първото по рода си Държавно първенство по таекуон-до ITF в дисциплината „Форма“ – Online. Мероприятието бе организирано от Българска федерация по таекуон-до ITF. Участие взеха 260 състезатели от клубовете в цялата страна.

Това онлайн първенство пряко приложи и силно дидактическо въздействие върху всички! Особено за състезателите, които разбраха колко трудно е да заснемеш видеоклипЪТ, на който да се харесаш и да натиснеш ENTER. Видяха собствената си техника и как изглеждат собствените им изпълнения от страни. Влезнаха в ролята на инструктори на самите себе си. Надзърнаха от другата страна – през погледа на своите треньори. Сигурен съм, че заснемането на видеоклиповете е отнело повече от един ден и няколко часа на ден! По-трудоемко от реалното състезание! Сигурен съм, че сега те са станали по-самокритични, по-самостоятелни, по-обективни, с по-добра самооценка и на по-добро техническо ниво!

  
Елена Георгиева и Виктория Иванова извоюваха бронзови медали за ТК Феникс. Участие от клуба взе и Никола Рачев, който с неговия брат Момчил тренират неуморно и също се представи достойно и с чудесна игра!

  
Провелото се мероприятие е пример за неукротимия дух, силата и адаптивността на бойното изкуство и неговите последователи!
Поздравявам всички състезатели, треньори, съдии и всички, допринесли за реализацията на първенството!
М. Трифонов
Таекуон!